Субота, 20.04.2024, 04:34
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Шановні відвідувачі! Дякуємо, що завітали на сайт нашого училища! Тут Ви знайдете всю інформацію про наш навчальний заклад, фото, відео, статті
Головне меню
Категорії розділу
Пошук
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 99
Перекладач
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Соціальні мережі
Корисні посилання
 
 
 
 
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 31 » «Благослови, Кобзарю, нашу Україну»
14:03
«Благослови, Кобзарю, нашу Україну»

«БЛАГОСЛОВИ, КОБЗАРЮ, НАШУ УКРАЇНУ»

У державному навчальному закладі «Шумське професійно-технічне училище» відбувся творчий звіт колективів художньої самодіяль­ності під назвою «Благослови, Кобзарю, нашу Україну», присвячений 200-ій річниці з дня на­родження Тараса Шевченка.

Перед початком виступу директор ПТУ Фе­дір Куц, звертаючись до глядачів та журі, за­значив, що в країні тривожно, і була неодноз­начність щодо того, чи варто співати у такий час. Але все ж прийшли до згоди:

- Наш народ завжди у тяжкі хвилини звертав­ся за порадою до старших, а за розрадою - до пісні. Сьогоднішнім звітом «Благослови, Кобза­рю, нашу Україну» ми звертаємося до глибокої думки і до благословення Кобзаря, а піснею хочемо розрадити не лише себе, а й вас, за­бути на короткі хвилини про те, що не все добре на сьогоднішній день в нашій державі, і своєю піснею донести: ми віримо, що буде краще, - відзначив Ф.П.Куц.

Лунали пісні у виконанні народного хоро­вого колективу «Волинь» під художнім керівництвом Дмитра Драгунова та диригуванням Ольги Євсюкової.

Чоловічий вокальний ансамбль «Соколята» порадував глядачів музичними композиціями «Козацька криниця» та українською народною піснею на слова Т.Шевченка «Бандуристе, орле сизий». «Ой, при лужку, при лужку» та «Пісня з далекого краю» прозвучали у виконанні чоло­вічого вокального ансамблю «Братина». Пісні «По діброві вітер виє» та «Садок вишневий коло хати», на слова Тараса Шевченка, вико­нав жіночий вокальний ансамбль «Джерело». Соловейка розспівувала учениця 21 групи Ма­рія Таращук. Тріо «Калина» в складі Ольги Аніпчук, Ольги Євсюкової та Ірини Верещинської майстерно неперевершеними голосами вико­нало «Зоре моя вечірня» та українську народну пісню «Над річкою бережком». Неперевершене виконання музичних творів «Нащо мені чорні брови» та «Од села до села» подарувала со­лістка хору Ольга Аніпчук. У виконанні Віктора Коберського прозвучала пісня «Кобзарська ба­лада», а музична композиція на слова і музику автора «Як Тарас» викликала бурхливі оплески глядачів та журі.

У творчому звіті брали участь юні актори, які мають родинні зв'язки із працівниками та учнями навчального закладу, зокрема - Аліна Бончик та Анастасія Чолинець, внучки Галини Дукач, викладача з хімії, та Надії Чолинець, викладача математики. Роль малого Тарасика зіграв Діма Таращук - братик Марії Таращук, учениці 21 групи.

Шевченків «Заповіт» вустами учасників звіту пролунав різними мовами: українською, російською, польською, німецькою, англійською.

Перевтілившись в образ Шевченка, Олек­сандр Остап'юк, викладач спецдисциплін, читав «Кобзар». Його Долею була Леся Дзьоба - майстер виробничого навчання по професії кухар-кондитер. Концерт вели Ольга Остап'юк та Олег Матвіюк.

Тетяна Козак, заступник директора по навчально-виховній роботі, поклала собі на плечі чи не найважчу роботу, адже вона - ор­ганізатор даного заходу, який не залишив байдужим ні одного глядача.

Після виступу голова журі конкурсних твор­чих звітів професійної та вищої школи Терно­пільщини Михайло Крищук зазначив:

- Сьогодні наша Волинь, славний Шумськ, вплів у дарунок Тарасу Шевченку таку пишну квітку, якої ще з наших навчальних закладів до сьогоднішнього дня ніхто не вплітав. Також Михайло Миколайович подякував всім учас­никам. На участь у заключному концерті, який відбудеться у Тернополі, запросив Віктора Коберського. Голова журі зізнався, що, оцінюючи номери концерту, за кожен виступ поставив максимальну кількість балів, а всі учасники будуть нагороджені дипломами лауреатів.

Переглядів: 846 | Додав: Sergio | Рейтинг: 0.0/0
Наші професії
Годинник
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода в Шумську
Шумськ 
Мапа району

Переглянути більшу мапу
Чат

Офіційний сайт ДНЗ "Шумське ПТУ" © 2024
47100 Тернопільська обл., м.Шумськ, вул. Волинська 8, тел: 2-22-76, 2-25-42, ptu32@meta.ua